В Сърбия предлагат опция за локдаун заради Омикрон, епидемиологът Предраг Кон

...
В Сърбия предлагат опция за локдаун заради Омикрон, епидемиологът Предраг Кон
Коментари Харесай

В Сърбия обмислят локдаун заради Омикрон

В Сърбия предлагат опция за локдаун поради Омикрон, епидемиологът Предраг Кон разяснява, че заради появяването на ковид разновидността в Сърбия, блокирането още веднъж е сложено на дневен ред, оповестява N1.

Блокирането ще значи предварителна защита на общуването и неочакваното разпространяване на вируса, като добави, че ситуацията се утежнява всеки ден.

" Спадът в броя на новозаразените спря и към този момент записваме доста леко нарастване на броя на новозаразените в Белград. Циркулацията на вируса ще е всеобща и у нас, тъй като ние сме същите като американците, които за две седмици от 100 % съществуване на Делта стигнаха до такава степен, че Омикрон вече участва в 73 % от случаите ", акцентира Кон.

Говорейки преди сесията на екипа за реагиране на Covid, планувана за вторник, Кон сподели, че никой епидемиолог не може да предложи провеждането на всеобщи събирания като новогодишните тържества. Той означи, че 24-часовата годност на Covid пропуските е " абсолютният най-малко ", за който медицинският личен състав упорства от месеци.

" Който желае да слуша това, което споделяме, е чул доста ясно ", сподели Кон и добави, че не може да спре тези, които споделят, че всичко това са измислици.

" Трябва да достигнем до хората, с цел да ни схванат. Ако бях с 15 години по-млад и в по-добро здравословно положение, щях да потегли из Сърбия, защото ако желаеме да се измъкнем от това, би трябвало да се имунизират колкото е допустимо повече ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР